satu hari satu click...

Monday, January 9, 2012

Penganggur Terhormat..


Assalamualaikum..


Hye semua,
Dengan ini di istiharkan aku telah tamat belajar di UPSI..
Dan dengan itu aku akan bergelar penganggur terhormat selama berapa lama x tau la..
Kena tunggu konvo bulan 7 nie mungkin, and posting nya x tau la bila..


Kehidupan aku sekarang hanya duduk di rumah..
Bangun pagi sambut kedatangan ank asuhan mak..
Then layan dorg maen, lepas dh penat2 maen tdo kan pulak..
Masa dorg tdo mula tolong mak buat keje rumah like basuh kain, jemur kain, kemas2 rumah, kemas bilik, dan seterusnya masak.. dan petang pulak if rajin pegi joging..


Dalam masa yang sama aku cuba mencari sesuatu untuk dilakukan..
aku x nk duduk saja kat umah, aku nk buat sesuatu yang boleh mendatang keuntungan..
Tak kira la apa pun, janji aku dapat duit untuk sara hidup aku sendiri tanpa susahkan mak and ayah..
Idea dh ada cuma belum ada keputusan lagi.. Semoga Allah beri petunjuk supaya aku  boleh buat keputusan..
And lagi satu aku juga akan try apply jadi Guru sandaran/ganti..
Ikut kan hati aku tak nak apply tapi mak sungguh2 suruh pegi jugak apply..
So terpaksa la aku apply.. Mana tau rezeki aku dapat jadi guru ganti, dapat pengalaman..



Sekarang nie masa untuk kumpul duit tuk masa depan..
Bukan lagi masa untuk habis kan duit..
Masa tu dh abih, puas dah abihkan duit masa stdy...
So time untuk berusaha cari duit, cari peluang untuk berjaya..
Dengan segulung degree x semestinya kita dh dikira berjaya jika kita sendiri x tahu gunakannya...
Dan sekarang bukan masa untuk toleh kebelakang, masanya kita pandang ke hadapan dan fikir untuk diri sendiri..
Sekarang baru aku rasa dewasa because now aku dh kena fikir and buat keputusan sendiri.. 
dh tak boleh nk berharap pada mak and ayah.. 
Tak apa kita mula dari bawah InsyaAllah dengan izin Nya kita akan berjaya..


***
Kalau Suka Boleh Like Sini

2 orang Cakap-cakap:

..Wardah Biru.. said...

waalaikummussalam...
ehem2..status kita sama ja skrg..tanam anggur tak tumbuh2..heheh
dah habis blajar, dah habis konvo...tapi kerja tak dapat2..belum rezeki...sabar ja la..(^_^)v

Atikah saleh aKa Yun Yun said...

hehe ye ke.. nk buat cmne kan..
x de rezeki lagi.. lambat atau cepat jew.. sementara ada waktu nie buat la bnd yg berfaedah... hehe..