satu hari satu click...

Saturday, April 30, 2011

DONE!!!

Assalammualaikum...

Yes I'm DONE!!!
what??
Yeahhh dengan ini saya mengishtiharkan bahawa saya telah tamat semester 6...
Happy but so sad...
but Why sbb terpaksa berpisah dengan kawan2 selama 4 bulan...

so excited, nevouse, and macam perasaan nk pegi praktikum...
I'm not ready yet..

But I try the best for my Praktikum...
Gud luck to all my friends...
Miss U all... 

***

Kalau Suka Boleh Like Sini

Wednesday, April 27, 2011

Ala Satin Wrap Band Snood By Maysaa...

Assalamualikum...

ok hari nie dh abh satu lagi paper... so tinggal lagi satu paper lagi jumaat nie.. x sabar nye nk tunggu jumaat nie Tuhan jew yang tahu walaupun hanya tinggal sehari jew lagi...

mari kite pegi ke tajuk asal iaitu Ala2 Satin Wrap Band Snood dari Maysaa... 
anyway benda nie dh popular kan kat malaysia sekarang ini... bagi peminat hana Tajima and hijab tentu tercari2 kan benda nie... scarf nie dijual oleh hana tajima by maysaa... 
Harga sebenar nye x la mahal sangat but the postage nye melebihi harga scarf nie so niat aku nk beli pun terbantut.. harga termasuk postage dalam RM 90 ++... teringin gak nk beli sebab tgk orang pakai cantik mcm Maria helena.. 
tapiiiii kan2...


Satin Wrap Band Snood
nie die Satin Wrap Band Snood dari Maysaa..

sekarang dh de blogshop yang jual scarf nie... ala2 scarf nie la tapi bukan by Maysaa la... klu korang ada keinginan nk beli boleh la beli kat blogshop SINI...
if berminat boleh la order sebelum Pre order nie tutup... 

sama kan... yang nie made in Malaysia..

ini la rupanya scarf nie... 

Selamat membeli...
***







Kalau Suka Boleh Like Sini

Monday, April 25, 2011

Lempeng oh lempeng...

Assalammualikum...

apabila petang menjelang dan didatanginya bersama2 dengan hujan yang dingin dan sejuk membuat kan perut ku meminta di isi kan... wahhh... ayat x boleh blaa.. hehe sekali sekala apa salah nye berbahasa skit kan... hehe..

bila waktu petang-petang di tambah pulak ngn hujan kan perut mesti lapar kan... haha korang semua mesti cm tu jugak kan2.. mase perut ngh lapar nie teringat pulak kt lempeng.. waktu lapar mcm la igt nk mkn.. mule2 tu teringat kan pankek mcd.. serius sgt sedap pankek mcd x caya pegi la try breakfast kt mcd mkn ngn honey and buter perghhh nikmatttt... 

ok td teringat kn lempeng kan so aku pegi la dapur tgk bahan2 ade x... g la intai kat dapur ahha tu die smua bahan de so apa lagi proses buat lempeng bermula la... hehe... bukan susah senang jew semudah ABC... 

BAHAN-BAHAN :
Tepung
Air
Garam


CARA MEMBUAT:
  1. Tepung gandum, air & garam (kalau nk tambah gula sikit pun boleh) di gaul sebati klu nk blender pun boleh lagi senang dan cepat...kacau / kisar sampai tepung tak berketul. Adunan mmg cair.
  2. Panaskan kuali lagi elok guna non stick pan. Masukkan sikit je minyak masak,ambil sesenduk adunan dan ratakan. Masak dengan api slow. Bila dah masak, balikkan yg sebelah bawah pula.
  3. Bila dah agak kekuningan kira dah masak lah tu. Siap utk dimakan..



senang je kan... semua orang boleh buat.. Lempeng nie mak aku selalu buat mase breakfast.. klu semlm mak msk kari / sardin / sambal pagi esok nye mesti mak akan buat lempeng... nk makan dengan susu pekat pun boleh lagi sedap... ok selamat mencuba yer kawan-kawan...

***



Kalau Suka Boleh Like Sini

Friday, April 22, 2011

Menu lunch And BreakFast terbaru KFC...


Assalammualaikum...

sekarang aku tengah goyang2 kaki gap dari exam selama seminggu... x de makne nye seminggu aku nk stdy... beku kot otak aku nnt... stdy still stdy la tapi diselang seli kan dengan beberapa aktivit merehat kan minda....
yeahhh antara nye ialah menonton movie2 yang terlepas... nk wat cm ne duduk kat tanjung malim nie x de wayang so selalu jew miss movie yang best2... so mase yang ade di gunakan dengan baik nye...

dh bosan tgk movie update blog pulak... haha amek ko satu hari sampai 2,3 post... hehe kes kebosanan la tu... tengah de idea nk update so update la.. 

and aktiviti yang paling aku suke yeahh makan-makan... bab makan semua orang sukan kan.. sape x suke makan kan... semalam aku, Syue and Yet lunch kat kfc... ktorg dh plan hari sebelum kul 1 serbu Kfc...
ktorg pun siap2 la kul 1 terus g serbu kfc... ok sampai2 jew kfc x ramai org so x pyh nk beratur panjg2... 
ktorg pun order la set lunch.... seriusly mmg murah menu lunch nye dan berbaloi la.. klu nk save duit boleh la...
klu mkn kt kedai besa pun lebih kurang je kot... sekali sekala makan x per kan... hehe hilang mood diet aku... 

KFC Lunch Treats

aku amek set C cam nasi ayam la kan... no bad la aku suke rase nasi tuu and aku amek lagi satu menu cheezy wedges itu wajib klu makan kt kfc... hehe





yeahh lepas bayar member nie yet dapat kupon for breakfast... banyak kot dapat nye... 
so kami pun dicide la kan besok bgn awl2 pegi breakfast kat KFC... rugi klu kupon tu x digunakan murah pun murah hanya RM3.75 *dah masuk sekali tax dapat breakfast cheezy egg bun... perghhh rase nye mmg sedap... bile makan tu meleleh cheezy die kat tepi... and coffee pun not bad la sedap tapi x leh lawan ngn coffee mcd...

cheezy egg bun with coffee


muke baru bgn tido...

mari bancuh coffee..



lihat la kami firts costumer... x de orang pun... hehe kupon ade lagi so esok boleh breakfast lagi kat sini... kupon tu boleh gune sampai 26 april nie jew... guna la sampai habis...

walaupun kfc dh kenal kan menu breakfast tapi still x leh lawan menu breakfast MCD... 

***



Kalau Suka Boleh Like Sini

Makanan Halal Kod E

Assalammualikum...

sekarang kite semua merasakan makanan yang diproses diluar tidak selamat kn.. banyak cerita sana sini mengatakan makanan nie x boleh makan de campuran tu la de campuran Vavi la... kite dh termakan pastu baru tahu makann tu de campuran tu... klu mkn nnt jadi darah daging pulak... abih nak makan pe kan so fikir2 kan la... mase aku jalan cari pasal kt alam maya nie... jumpa la pasal Kod E yang di hebah2 kan x leh makan... 
Apa tu eh Kod E... meh aku cite kn..
cecite2... hehe...


Kod2 E adalah kod nombor untuk bahan tambahan atau aditif makanan(food additives) yang telah diuji penggunaannya untuk digunakan di Kesatuan Eropah(European Union). E di hadapan kod tersebut diambil dari huruf pertama European iaitu E. 


Kod E merupakan tambahan makanan yang digunakan sebagai perasa, pewarna, pengawet, bahan pengental dan sebagainya. Kod2 E boleh dibuat daripada tumbuhan atau haiwan, bergantung kepada jenis Kod E. Ada yang boleh dibuat daripada mana2 sumber iaitu tumbuhan sahaja atau haiwan sahaja. Adakah ia halal?


Masalah timbul apabila Kod E dibuat daripada haiwan. Kod E adalah halal jika sumber haiwan itu bukan dari sumber yang haram seperti khinzir, anjing atau haiwan yang tidak disembelih mengikut hukum syarak. Keraguan terhadap Kod E meningkat dengan tersebarnya khabar angin bahawa sesetengah Kod E dibuat daripada sumber tidak halal. ok x semua makanan yang diperbuat dari Kod E nie x halal tgk pada bahan yang digunakan la...


Terdapat banyak produk2 di pasaran yang menggunakan kod2 E ini dan antara yang popular adalah aiskrim dan chocolate. Banyak pula produk2 yang menggunakan kod E yang dikatakan haram tetapi mendapat pengiktirafan JAKIM. Jadi, bagaimana sekarang? Adakah JAKIM terlepas pandang?

Semestinya JAKIM tidak terlepas pandang. JAKIM diurus oleh ramai orang yang juga pengguna muslim dan mereka juga semestinya mahu menggunakan yang halal. Jadi, proses pengeluaran pengiktirafaan sijil halal adalah sangat teliti. Antara langkah2 memohon sijil halal ialah menyenaraikan semua bahan mentah produk.
Jadi di sini, JAKIM boleh memastikan sumber Kod E tersebut.

Salah satu contoh ialah Kod E yang paling popular iaitu E471. E471 ialah sejenis emulsifier yang merupakan asid lemak mono dan digliserida. Asid lemak sintetik ini dibuat daripada gliserol dan asid lemak semulajadi daripada sumber tumbuhan atau haiwan. Produk yang mempunyai E471 dan mendapat pengiktirafan halal JAKIM bererti E471 itu dibuat dari sumber tumbuhan atau haiwan(disembelih) yang halal. Justeru itu, produk tersebut adalah halal dan selamat untuk dimakan...




klu korang nak tahu produk yang telah di luluskan oleh JAKIM boleh tgk kt sini
Click here


***
Kalau Suka Boleh Like Sini

Movie On April - Mei

Assalammualaikum...

Bagi kaki wayang nie die list movie On april until Mei....
ok boleh serbu wayang untuk tonton filem yang best2...
lets see now...
.
.
.
.
.

Untuk filem Luar

THE ROOMMATE 


College student Sara finds her safety jeopardized after she's assigned to a dorm room with a new roommate, Rebecca. Nak tahu lebih lanjut sila ke panggung berhampiran anda...


SOURCE CODE


When decorated soldier Captain Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) wakes up in the body of an unknown man, he discovers he's part of a mission to find the bomber of a Chicago commuter train. In an assignment unlike any he's ever known, he learns he's part of a government experiment called the "Source Code," a program that enables him to cross over into another man's identity in the last 8 minutes of his life. With a second, much larger target threatening to kill millions in downtown Chicago, Colter re-lives the incident over and over again, gathering clues each time, until he can solve the mystery of who is behind the bombs and prevent the next attack.


LOVE AND OTHER DRUGS



Hathaway portrays Maggie, an alluring free spirit who won't let anyone - or anything - tie her down. But she meets her match in Jamie (Gyllenhaal), whose relentless and nearly infallible charm serve him well with the ladies and in the cutthroat world of pharmaceutical sales. Maggie and Jamie's evolving relationship takes them both by surprise, as they find themselves under the influence of the ultimate drug: love.


RED RIDING HOOD



 In "Red Riding Hood," Seyfried plays Valerie, a beautiful young woman torn between two men. She is in love with a brooding outsider, Peter (Shiloh Fernandez), but her parents have arranged for her to marry the wealthy Henry (Max Irons). Unwilling to lose each other, Valerie and Peter are planning to run away together when they learn that Valerie's older sister has been killed by the werewolf that prowls the dark forest surrounding their village. For years, the people have maintained an uneasy truce with the beast, offering the creature a monthly animal sacrifice. But under a blood red moon, the wolf has upped the stakes by taking a human life. Hungry for revenge, the people call on famed werewolf hunter, Father Solomon (Gary Oldman), to help them kill the wolf. But Solomon's arrival brings unintended consequences as he warns that the wolf, who takes human form by day, could be any one of them. As the death toll rises with each moon, Valerie begins to suspect that the werewolf could be someone she loves. As panic grips the town, Valerie discovers that she has a unique connection to the beast-one that inexorably draws them together, making her both suspect...and bait.
filem yg paling aku nk tgk... 


 JUSTIN BIEBER: NEVER SAY NEVER



 Justin Bieber: Never Say Never is the inspiring true story and rare inside look at the rise of Justin from street performer in the small town of Stratford, Ontario to internet phenomenon to global super star culminating with a dream sold out show at the famed Madison Square Garden in 3-D.


PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES


Produced by Jerry Bruckheimer and directed by Rob Marshall, "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" captures the fun, adventure and humor that ignited the hit franchise - this time in Disney Digital 3D™. Johnny Depp returns to his iconic role of Captain Jack Sparrow in an action-packed tale of truth, betrayal, youth and demise. When Jack crosses paths with a woman from his past (Penelope Cruz), he's not sure if it's love - or if she's a ruthless con artist who's using him to find the fabled Fountain of Youth. When she forces him aboard the Queen Anne's Revenge, the ship of the formidable pirate Blackbeard (Ian McShane), Jack finds himself on an unexpected adventure in which he doesn't know who to fear more: Blackbeard or the woman from his past.

WATER FOR ELEPHANTS


When Jacob Jankowski, recently orphaned and suddenly adrift, jumps onto a passing train, he enters a world of freaks, drifters, and misfits, a second-rate circus struggling to survive during the Great Depression, making one-night stands in town after endless town. A veterinary student who almost earned his degree, Jacob is put in charge of caring for the circus menagerie. It is there that he meets Marlena, the beautiful young star of the equestrian act, who is married to August, the charismatic but twisted animal trainer. He also meets Rosie, an elephant who seems untrainable until he discovers a way to reach her. Water for Elephants is illuminated by a wonderful sense of time and place. It tells a story of a love between two people that overcomes incredible odds in a world in which even love is a luxury that few can afford.


Filem Tempatan

SENJAKALA


Just after the tragic death of her fiance, Karlisa (Liyana Jasmay) encounters strange dreams that call upon her return to her mother's village. Out of curiosity, Karlisa and her best friend Isabella decide to head to the village and strange things start to occur almost instantly. Karlisa then learns about her family's history from a recluse yet handsome villager named Armand (Zahiril Adzim). She finds out that her mother ran away from the village to stay away from a 'haunting presence' ('saka warisan') passed down by her grandmother. The 'haunting presence' had attacked Karlina's father years back when Karlina's mother refused to accept her legacy. Karlisa then struggles to discover the mysteries that lie within her family curse, and whether she will be next to inherit 'it'. Lagi cerita hantu ape2 tgk la best or x....

KONGSI


The action-comedy directed by Farid Kamil, focuses on the investigation done by ASP Shariff (Fizo Omar) towards the killing of triad members in Kuala Lumpur. Various triad members are in shambles when they discover the presence of a hired killer Tumulak (Shaheizy Sam), who committed the killings to settle his debt. Asps Shariff are unable to pinpoint who are to be blamed since the cunning Tumulak works alone. In truth, the crimes are masterminded by Kimpedu (Zul Handyblack), who hired Tumulak to stir the nest of the triads as Kimpedu plans to take control over Kuala Lumpur.
Artis popular berlakon cite nie...


NUR KASIH THE MOVIE



This movie serves as a spin off that's based on the much-loved TV drama series "Nur Kasih". It centres on a religious girl, Nur (Tiz Zaqyah), who falls in love with two brothers who couldn't be more different. Adam (Remy Ishak) is a rebel, while his older brother Aidil (Fizz Fairuz) is a filial son. A total of 5 million viewers in Malaysia tuned in to catch the series finale on TV last year, and the anticipation to catch this movie as a big screen adaptation is not only experienced by the fans of the series, but also those who are in for a good local movie that deals with, love, sacrifice and separation.
Nie lagu satu cite yg x sabau nk tgk kt wyg... dari the siri jadi movie plak... 


KARAK


Based on urban legends and other chilling sightings along the Karak Highway, 'KARAK' is KRU Studios' maiden foray into the realm of horror films and is helmed by acclaimed director, Yusry Abdul halim. Four college students are heading back to Kuantan after a night out in KL, when they are caught-up in a massive jam along the Karak Highway. So as to make it back for their classes the next morning, they decide to exit the highway and continue their journey along the old trunk-road... not knowing that this decision will change their lives forever...
filem arahan KRU mesti tengok nie... 

Selamat menonton.. :)

***





Kalau Suka Boleh Like Sini

Saturday, April 16, 2011

Exam Fever...

Assalammualikum...



ok nk bagi tau sekarang aku dalam mode exam fever...
terpaksa la cuti daripada berblog... 
paper aku bermula 18, 27, 29 April 2011... after that aku free dah and get ready for praktikum...

wish me luck for exam eh...
:)
Kalau Suka Boleh Like Sini

Friday, April 15, 2011

Malam Stylo and Elegant

Assalammualaikum....

Pada 13 April yang lepas aku telah menyertai Makan Malam persatuan Kemahiran Hidup Upsi dan aku juga di lantik sebagai bidan terjun untuk Ajk Pelaksana... aku ditugaskan untuk jawatan Protokol.... Bunyi cam best tapi keje waaaaa banyak susah... dua hari sebelum kejadian teramat la banyak keje semua nk kena siap kan sebelum majlis dimulakan... Ajk protokol kena pastikan majlis berjalan dengan lancarkan... 
setiap acara dalam majlis akan di tentukan oleh protokol... 

ishh taubat lepas nie x nak dh jadi ajk Protokol... nk tercabut rasa nya kaki noe berjalan ke sana sini...
pakai cantik2 pun x dan dah ... 
gambar aku pun masa majlis tu pun boleh dikira... tu pun terselit2 dalam camera orang... x sempat nk pegang camera nk posing2... pikir majlis tu abih dan tetamu semua puas hati...
ok mari layan gambar...

sebelum majlis bermula.... persiapan tempat...

makan time...

Mari pam belon...

hampir siap...

mari posing dengan helmet...

mari bermain dengan belon...

makan... makan...

mari kira bajet...

pentas masih bersepah...

ok terima kasih pada semua Ajk pelaksana yang bertungkus lumus dalam memastikan majlis berjalan dengan lancar.... 

gambar pada masa kejadian...

haha sempat bergambar... 

x tau style ape...


muke serius selagi majlis x abih...

selepas majlis boleh posing2...

our lecture

our guys...



gambar time...

our camera man....

our Tok Wan ( Dekan Fakulti )...

me and Kak Seha...

Lecture yang sprting...

ok sekian tu je gambar nye... tu pun curi orang punya hehe.... camera aku mmg x de pun gambar tuk Majlis nie... Alhamdullillah da selesai pun majlis nie...
see next dinner (Graduasi plak ) yang pasti x nak jadi Ajk dah...


Kalau Suka Boleh Like Sini

Tuesday, April 12, 2011

Arab Saudi mahu bina Menara Tinggi...

Assalammualaikum...

Keluarga di Raja Arab Saudi mendedahkan perancangan mereka ingin membina sebuah menara tertinggi di Dunia (mengatasi Burj Khalifa).

Menara yang akan diberi nama Kingdom Tower akan memiliki ketinggian 1.6 kilometer (1 batu) apabila ia siap kelak. Menara ini akan diisi dengan hotel, pejabat, apartment mewah dan pusat membeli belah.
Menara pencakar langit ini adalah dua kali ganda ketinggian Burj Khalifa di Dubai.
menara ni hanya mengambil masa selama 12 minit untuk sampai ke puncak.. dengan menaiki eskalator yang dibina didalam menara berharga £12 billion itu.







Ketika ini menara tertinggi didunia adalah Burj Khalifa dengan berketinggian 828 meterMenara Berkembar Petronas hanya mempunyai ketinggian 452 meter. Kingdom Tower yang bakal dibina di Jeddah dan menelan belanja sebanyak USD 30 billion. Sebagai perbandingan Burj Khalifa hanya menelan belanja sebanyak USD 1.5 billion. haha nie satu tanda2 hari kiamat banyak pencakar langit dibina ini adalah salah satu nya.. abih semua nk berlumba2 bina menara tinggi... 

sumber : terkinidunia, google...



Kalau Suka Boleh Like Sini

Friday, April 8, 2011

which One??

Assalammualaikum...

sekarang ada niat2 nk tukar fon... dari fon kecik nk ke fon besar... sekarang kan trend pakai fon besar like BB... Hohoo buat mase sekarang saya tidak mampu untuk memiliki mu BB... tunggu la Poket saya kembung sedikit... Boleh la saya rembat mu BB... hehe... mmg terliur la klu tgk BB nie de sape sudi belanje saya BB??
muke x malu mintak kt orang... no..no... bile sendiri eh cik Atikah oiii jgn duk mintak orang nnt mak marah...

see me next year ok... 

buat masa nie bb bukan la pilihan aku... aku nk fon touch screen atau like2 BB la... tapi aku more pada touch screen dah lame tu mengidam... insyaallah de rezeki de la merasa kan...
And aku nk fon yang de wireless atau more pada intenet hehe senang kit nk berFB, boleh check email, boleh on9.. kt mane2 pun boleh ber FB... x dapat iphone ala2 iphone pun boleh la... buat masa sekarang aku just servey jew fon yang menepati cita rasa... tau la dh servey2 byk lak yang terbekanan di hati nie... so sekarang dh x tau nk pilih yang mana... hehe...
cam betul2 jew jadi beli kan... insyaallah...

antara yang menjadi pilihan hati ialah :

Nokia C6


Nokia C7


Nokia E72


Nokia E5

which one?? x tahu nk pilih yg mana satu semua bekenan dah... banyak sgt pilihan susah nk pilih yang terbaik kan... nnt beli yang nie dh pakai menyesal nape la x pilih yang lg satu tu... haha x nak jadi cm tuu... klu boleh nk pakai fon tu dalam masa yang lame bukan kejap2 tukar... huhu x suke cm tu ssh t banyak no2 hilang... 
so uall yang mane patut di pilih?
isyaallah klu de rezeki lebih dapat la merasa fon baru this year...
hehehe..

***



Kalau Suka Boleh Like Sini

Trilogi Cinta (review)

Assalammualaikum....
yeahh update blog bersawang... kesian kt blog nie sepi jew x berupdate kan...
ok mlm nie ada masa kit nk update blog... hehe..

Dalam aku sibuk2 dengan byk tugasan sempat jugak aku tgk drama and movie2... bukan apa nk hilangkan tension dan serabut kat kepala nie... Drama yang sempat aku tgk ialah drama Trilogi Cinta...
serius mmg best... tangkap leleh la... hehe setiap hari jugak aku tgk cite nie secara on9... masa aku balik cuti aku tgk iklan drama ni kt tv tapi x de kesempatan nk tgk... bile tgk iklan mcm best (bukan mcm mmg best pun) aku pun pegi ke website RTM1... semua episode de kt website tu boleh tgk dengan laju nye...

mana x best jalan cite drama nie, pelakon yang belakon pun hebat2 kan...
antaranya Rosyam Nor, Fauziah Gous dan Siti Fazurina.. aku peminat rosyam Nor tu... cerita yang dia belakon mmg best2... hehe...
ok mari tgk sinopsis
aku amek sinopsis nie dr sini


Kisahnya bermula dengan mengambil latar situasi berlaku selepas tamat
 peperiksaan STPM, Norjinah terpaksa memilih untuk menjadi pembantu rumah Razif kerana tidak tahan selalu dimarahi oleh dileteri oleh bapa tirinya, Pak Badar.Perkara itu dicadangkan abangnya, Anuar yang pernah menjadi pembantu peribadi Razif, pemilik Raz Corporation dan juga salah seorang ahli lembaga pengarah Mawar Holdings milik keluarga isterinya.

Kedatangan Norjinah ke rumah Razif, di saat Razif berdepan dengan masalah rumahtangga apabila isterinya Salmi, meninggalkannya untuk bersama lelaki lain, Amir. Salmi meninggalkan Razif kerana jatuh cinta dengan rakan perniagaannya itu.Kerana cinta yang mendalam, Razif sanggup mengambil Salmi semula apabila Salmi dtinggalkan oleh Amir selepas terlibat dengan kemalangan. Salmi dibawa pulang ke rumah dan diberi layanan yang tidak berbeza oleh Razif. Sikap Razif membuatkan Norjinah kagum dan menghormatinya. Razif memaafkan semua kesilapan masa lalu Salmi. Salmi sangat terharu pengorbanan Razif.

Salmi yang menjadi serba-salah dan kekurangan telah menyarankan Razif berkahwin dengan Norjinah tambahan lagi anak-anaknya Balkis dan Ameera rapat dengan Norjinah. Badrul, adik Salmi amat kecewa dengan perkahwinan mereka kerana telah jatuh cinta dengan Norjinah. Pak Badar, bapa tiri Norjinah menabur fitnah bahawa mereka berkahwin kerana telah terlanjur. Norseha pula memberontak untuk ke Kuala Lumpur. Hasratnya tercapai dan menetap di rumah Razif dan Norjinah setelah Salmi meninggal dunia. Norseha selalu menggoda Razif dan tidak henti mencari peluang. Norseha didapati mengandung setelah dinodai Shahrul adik bongsu Salmi.

Kehidupan Norjinah terus dirundum pelbagai sengketa tapi mujur Razif dan ibunya Mak Nab selalunya menyokongnya serta anak-anak Razif memberi kekuatan kepadanya.Lalu bagaimanakah kesudahannya? Mampukah Norjinah dan Razif mempertahankan ikatan cinta mereka meskipun pelbagai halangan yang mendatang? Sejauh manakah Razif dan Mak Nab mampu meneruskan usaha membela Norjinah?

begitu la sinopsis nye...
serius best sgt rugi la sape x tgk... de part yg sedih tu mmg menitis la air mata nie... hehe...
drama ni adalah gabungan 3 novel penulis Sharifah Abu Salem...
aku x baca lagi novel tu so aku x tahu same or x jalan cite nye... tapi de yang buat review kate jalan cite drama and novel sama... 
antara novel yang digabungkan ialah...




sumber gambar (mr google)

if korang de masa boleh la tgk drama nie... boleh tengok secara on9 di sini

Kalau Suka Boleh Like Sini