satu hari satu click...

Thursday, March 17, 2011

Produk Penjagaan Wajah (Review)

Assalammualikum....


Taaraaa tengok la muke yang x berapa nk cantik tuuu... hehe... x cantik x per janji muke bersih dah berseri2....
ok aku nk review pasal produk penjagaan kulit muka.... x pernah buat review tapi kali nk buat... benda baik patut dikongsikan wat pe nk simpan2 kn... 
aku baru try satu produk nie sebulan yang lepas... di sebabkan kulit muke aku kering dan kusam... 
so aku kena la cari moisturiser untuk melembapkan kulit muke aku nie... aku pun tengok2 la kat watson moisturiser yang aku rase best... cari punya cari aku terjumpa la produk yang bernama Simple bukan simply ct eh.... yang warna theme die hijau...

Moisturiser Simple

Setelah hampir sebulan aku menggunakannya... hasil nya amat memberansangkan... hehe sukee2... kulit aku lembap dan x kering lagi... kulit akan jadi moist jew... hehe... dan yang paling aku suke kulit muke bertambah cerah...  x caye tengok la gmbr kt atas tu... sumpah x tipu... hehe.. Moisturiser nie ade x bau dan color bermakna ia kurang menggunakan bahan chemical..... 
aku just pakai Moisturiser jew and pencuci lak aku pakai Olay white Radiance Foaming Cleanser... 
Pencuci olay nie ade biji2 scub so best la klu cuci muke... and x byk buih... 
klu kulit muke kite berminyak elakkan memakai pencuci yang byk buih coz muke akan bertambah berminyak... klu kulit berminyak cari la pencuci yang buihnye skit jew...

sekarang aku nk try satu set produk simple nie... sebab die dh bagi feedback yang bagus...
boleh beli yang Starter Kit jew... try dulu then klu sesuai dan memberi kesan yang bagus boleh la beli yang besar biasa pulak... 
Produk simple nie banyak mengeluarkan produk bukan untuk muke jew rambut pun ada... produk untuk lelaki pun ada jugak... hehe... klu korang tahu lebih lanjut boleh la pegi ke laman web Simple tgk la banyak produk yang korang boleh try...
ok tu saja klu korang nk try silakan tiada halangan tetapi klu dh try pastu kulit korang makin bertambah teruk berhenti la guna ok... mungkin kulit korang x sesuai try plak produk  yang lain.. if korang ada nk kongsi produk yang korang pakai boleh la comment kat entri nie eh...


***




Kalau Suka Boleh Like Sini

6 orang Cakap-cakap:

fariza fauzi said...

waaaa bagus ni

Atikah saleh aKa Yun Yun said...

hehe try la...

fyna said...

owh di cerahkan kulit jugak? fyna ingat dia just untuk kulit berjerawat..hehe neway thanks for sharing..igt nak beli jugak

Atikah saleh aKa Yun Yun said...

dh pakai dlm sebulan member i ckp muke ok cikit and nmpk cerah... but i pakai moisturiser jew... fyna try la one set...

Azlina ishAk said...

dtg sini bace entry2 kamU;)

R.R.Z said...

hai hai! sy baru je beli produk ni tadi.
tatau la ok ke tak.

sbb bace review kate bagus untk sensitive skin

:)

*x sbr nk pakai*