satu hari satu click...

Thursday, January 17, 2013

BAJU TUNANG...



Assalammualaikum...


Dup.. Dap.. Dup.. Dap je sekarang nie.. Tak kurang dari 2 minggu je lagi untuk My E-day...
Nevous pulak kan.. Mengalahkan  nak kawen plak...
Hampir semua perkara dah sattle..


Hari2 duk tengok baju tunang tergantung dalam almari, tak sabo pulak rasaya nak pakai...
Post kali nie nak review pasal baju tunang..
Kalau ikut plan asal eka nak tempah je baju tunang nie.. sebab nak buat simple and ikut citarasa kita..
Tapi eka malas nak pegi cari kaen and tailor so decide balik dengan my mom just beli je la senang Tak payah nak fikir banyak2.. hehe
So hari tu lepas pegi kenduri kawan En bf dia ajak ke ipoh cari barang2 hantaran..
Masa jalan2 ternampak pulak orang jual baju dh siap atau ready made cantik2 pulak tuu..
Singgah kejap dekat gerai tuu tengok and belek2 la baju yang ada.. 
Eka da terbekenan satu baju warna putih suci, baju nye simple je memag dh jatuh hati, En bf pun cakap cantik.. Tapi eka tak nak pakai warna putih masa tunang, baju tuu sesuai untuk nikah..
So tolak tepi la baju tuu tengok baju laen pulak.. 
Hajat hati nak cari warna pink belacan atau pink soft.. tapiiiiiiiiiii tak de warna camtuuu...
Frusttt oooo.. Tapi nasib baik jumpa baju nie hilang sikit la frust tuuu..
En bf tak bape bekenan dengan baju tuu.. Tapi eka hentak2 kaki nak jugak baju tuu..
Dh malas dh nak cari lain bila dh jumpa yang bekenan rasa nak amek je terus... 
En bf pun akur la dengan kehendak gf nye, dia pun dh malas nak cari lastly dia cakap amek la..
hehheee..
Akhir sekali selesai bab baju... Bila baju dah ada boleh pilih color pelamin..
Baju tu ada 3 warna grey, blue and peach..
Eka decide pilih warna Peach dan taburan manik pink dan white pearl..


Ok eka tunjukkan Bahagian2 pada baju tuu... Nak tengok full lepas tunang la yer..
Nanti tak susprise la plak.. hehe

















Ok nie la outfit untuk eday nanti.. Bajet untuk baju nie dalam rm200 sahaja..
Kalau dikira2 kan lebih kurang kita tempah je.. 
Tak de rezeki eka nak design sendiri..
Dah ada nie bersyukur dh..





Sekian...........

Kalau Suka Boleh Like Sini

5 orang Cakap-cakap:

adiq syue said...

cayang, cntiknya bj...manik2 ty jahit sndri ker? so gojes!

adiq syue said...

*tu

Atikah saleh aKa Yun Yun said...

syue ok ke? rembat ready made je syue.. manik nye mmg ada kat baju.. tak de makna nye eka rajin begitu sekali nak jahit...

adiq syue said...

bkn ok, tp terlebih ok yang..cntik sgt..i like, wrna pon soft je plus detail manik tu yg sgt cntik.... =)xsabar nak tgok gmbr full hihi

Atikah saleh aKa Yun Yun said...

haha ala syue baju kurung moden jew.. tak de design sgt sbb beli kan.. yag meriah pun manik nye.. hehe