satu hari satu click...

Wednesday, January 2, 2013

Masker Yang Best




Assalammualaikum...
Eka nak cite pasal masker/ tisu mask.. 
Benda ini antara benda yang paling penting and mesti ada dalam set penjagaan muka..
Masker ada uda jenis, ada dalam bentuk cecair/cream dan Tisu..
Macam eka suka pakai dua2.. Sebab dua2 best..



Masker berfungsi utk membuang sel kulit mati di bahagian lapisan atas kulit di samping melembapkan kulit muka. 

Sekiranya anda mengamalkan pemakaian masker ini secara konsisten, kulit akan menjadi lebih lembut, licin dan gebu. In fact, masker juga berfungsi melambat process kedutan juga menegangkan kulit muka agar anjal.

Bila waktu yang sesuai untuk pakai masker?? 
Masker boleh dipakai pada waktu malam atau waktu kita tengah free.. 
Before nak tido tu boleh la pakai mask dalam 20 - 30 minit atau hingga ia kering..
Pakai 2 kali seminggu..
Lepas pakai mesti kulit muka jadi licin je..


Untuk Bride to Be ada tips sikit..
Pakai masker before 2 atau 1 bulan nak kawen/ tunang..
Sebab bila makeup muka akan smooth je..
Tak caya boleh try lepas pakai mask..
Foundation atau bedak akan smooth je kat kulit, so makeup akan nmpak licin dan cantik..


Kat sini eka akan cadangkan beberapa jenis mask yang eka dah try and eka rasa best lepas pakai..
So sape2 yang tercari2 masker yang best boleh la try mana2 masker di bawah...




Masa study dulu selalu beli yang nie kat watson.. Memang best just sapu je kat seluruh muka..
Fell lepas pakai muka akan rasa fresh je.. Harga pun tak mahal boleh pakai 2 kali..



Tisue mask brand Cosway, yang nie seriusly best..
Masa eka beli packaging nye lain yang nie hamek kat google je, nasib jumpa..
Eka beli jenis hydrating, Kulit eka kan kering so pilih yang jenis tu la.. Lepas pakai muka akan licin dan lembap.. Antara tisue mask yang best la.. Dalam kotak ada 4 harga around rm12 keatas.. Dah tak ingat..



Yang nie Brand Garnier, Not bad la.. Eka tak bape suka coz bila pakai panas..
Beli pun sebab tak baca SELF HEATING SAUNA.. Mmg rasa sauna la.. hehe
Masker nia biasa2 jew untuk kulit berminyak eka cadangkan mask nie la.. sama macam nivea tadi boleh pakai 2 kali harga pun murah around rm5 keatas..



Yang nie tisue mask dari Bio essence Tanaka White.. Mask nie tak best sangat bagi eka..
Coz dia punya lubang mata and mulut tu tak bape betul dengan muka eka.. So bila pakai tak selesa..
Eka pakai kejap je dalam 10 minit pastu tanggal.. 


This one pun fav mask eka.. 
Mask nie boleh beli dekat watson.. Eka suka pakai mask nie.. if ada jerawat kat muka klu pakai mesti rasa pedih.. after pakai kulit akan rasa tegang dan licin je.. 
klu eka mask nie boleh pakai 2 kali.. So boleh jimat..




Yang nie masker jenis Pell Off, lepas pakai dah kering boleh tarik..
Eka suka jugak mask jenis nie coz kita akan nmpka pori yang tertanggal kat kulit mask tuu..
Yang nie brand jepun, eka beli di kedai Daiso dekat Eon.. 
Harga mmg murah RM5 je boleh pakai lama sebab dalam tiub..
Boleh pakai satu family.. Mask ni eka jus letak dekat hidung ke pipi dan dagu je..
muka eka jenis byk bulu roma so bila tarik sakit..
hehe


Ok ualls mana yang masih tercari2 mask yang ok and best, boleh la try mask2 di atas yer.. tak mahal pun murah2 je.. Masker nie kalau diamalkan mmg kulit akan cantik dan licin..
If rajin boleh la buat mask sendiri lagi best..
ok byeee..










Kalau Suka Boleh Like Sini

2 orang Cakap-cakap:

Fiza Noor said...

Fiza pun dah try mask papaya. Best ^__^

Atikah saleh aKa Yun Yun said...

Ahha mmg best pun.. tegang jew muka lepas pakai kan..