satu hari satu click...

Tuesday, January 22, 2013

DIY Shawl/Veil Untuk Tunang




Assalammualaikum..


Hari nie hati gembira dapat gud news...
Alhamdulillah Permohonan BR1M eka dh lulus.. 
Rezeki nak Tunang kan, duit tu boleh la buat bayar apa yang patut...



Shawl for Eday nanti eka DIY sendiri je..
Nak tempah mahal sampai beratus..
Diy sendiri dapat jimat banyak tau..
Eka dh decide tak nak pakai veil sebab nak nampak simple..
Veil mmg tak buat..
Veil eka akan buat untuk nikah nanti.. hehe

Meh2 eka tunjukkan shawl yang eka dh siap DIY..
Simple je...










Nie gambar eka try fitting shawl nie.. Nak tengok style macam nak pakai...
Sampai sekarang eka still tak tau nak pakai style macam mane..
Now mengharap pada mak andam je.. hehe

Ok nak DIY shawl macam nie tak susah pun..
Korang boleh DIY sendiri  atau beli shawl halfmoon..
Eka beli dekat Aara Closet...



Border lace 1 meter pun dah cukup..
Eka beli semeter dalam RM20 - RM25..
Dan potong ikut bentuk yang korang nak.. Eka potong ikut panjang muka dari tulang pipi kanan ke tulang pipi kiri...




Manik Pearl Warna yang sesuai dengan shawl atau lace korang.. 
Dah potong lace korang boleh la jahit manik atas lace before jahit pada shawl..
Jahit ikut kreativiti korang..



Nielah shawl yang eka akan pakai pada Eday nanti.. 
Lepas nie boleh amek upah jahit manik dan lace pada shawl..
Berangan je.. hehe



Sekiannn....











Kalau Suka Boleh Like Sini

4 orang Cakap-cakap:

Princess Feyqa said...

wah pandai jahit ea? fiqa x pandai jahit lah huhu so utk eday nti fiqa tempah dh siap je... btw baru follow :)

Atikah saleh aKa Yun Yun said...

eka pun tak pandai sangat jahit.. Tak susah pun nak jahit lace and manik tuu just jelujur jew.. hehe TQ nnt eka follow balik..

dilaella Ella said...

Salam kenal,cantik jahitan manik awk :)

Fazilah said...

Salam, kemas la awak jahit..mcm mana nak dapat kemas macam tu ehh?
sebab kalau manik yg rapat2 tu susah nk wt die jd tersusun je..

dear, jempuh follow blog sy..
http://cantikekalberseri.blogspot.com/