satu hari satu click...

Tuesday, January 11, 2011

Kawen Oh Kawen!!!

Assalamualaikum....
huhu nape la tajuk entry aku Kawen Oh Kawen eh... Kenapa eh agak nya...
Mase cuti semester baru2 nie ramai jew kawan-kawan aku kawen.. kawan sekolah, kawan Universiti, kawan baik pun kawen jugak.. Boleh di kata kan area tahun 2010 ramai jugak la kawan aku yang kawen... Hehe aku bukan la teruja sangat nak kawen tapi setiap insan mesti de keinginan nak kawen kan.. begitu la jugak aku.. and The good news yang aku dengar la ada 2 atau 3 orang kawan-kawan aku yang kawen tu dah pregnant.. Wah aku yang dengar nie pun seronok sangat dah nak dapat anak kan.. Best nye weeeeeeaahh....

Btw kawan-kawan aku yang kawen nampak nye semua happy and bahagia dengan life dorang sekarang.. Yer lah ada yang nak dapat baby mesti la lagi happy kan... Al-maklum la kata orang anak tu penyeri hidup kan.. So bertambah-tambah bahagia la hidup dorang... 
BUT ME!!!...
Alhamdullillah dorang bernasib baik dapat life ok and pilih dorang kira tepat la kan... BUT ME x tau macam mane lagi kan... Bahagia or tidak.. Bile kita tengok orang kawen memang kita rasa x sabar-sabar nk kawen.. Dalam hati bila turn aku plak kan... hehe... mesti semua orang rasa cam tu kan.. im right!!...
Bila duk depan pelamin tengok member-member lak kawen kita lak yang duk berangan 'alangkah indahnya kalau aku yang bersanding sekarang'... hehe... Berangan la dulu sebelum realiti... 
TETAPI!!!..
Bila pikir eheh betul ke pilih aku nie... 
Yer la kita kena la betul2 pilih pasangan kita sebab nya kita akan hidup dengan dia sampai la mati.. So bila kita nak benda yang berkekalan mesti la kita kena Buat pilihan yang betul-betul tepat... Tambahan pulak bila dengar banyak kes cerai berai nie lagi membuat kan aku takut nak kawen..  Aku lak ada member yang dah kawen tapi hidup merana sebab perangai husband dia yang teruk sangat.. Bagi aku la memang x boleh dimaafkan lagi la.. Tapi dia memang seorang yang tabah dan pandai simpan masalah dia.. Aku memang respec la kat dia sebab harungi hidup dan masalah tu sorang2 jew.. Ishh kesian-kesian... Sampai kan dia leh cakap yang dia dah bagi hidup dia pada orang yang salah... iishhh takut2 kan perkawinan kita jadi cam tu kan... Ya Allah Kau berikan lah aku kebahagian Didunia mahupun akhirat... Bak kata orang la duit banyak bukan boleh datang kan kebahagian... Sekarang dia dah ada baby so harap husband dia boleh berubah...
Aku x fikir yang aku akan berkawen dalam masa terdekat nie... Sebab pertama Ofcouse la aku masih belajar (ada je orang kawen masa study ok jew hehe).. aku x nak cam tu biar aku fokus pada study aku dulu then next step.. Kalau boleh la aku nak capai cita-cita aku dulu:
        1. kat tangan mesti dah de segulung Ijazah...
        2. dan mesti la dah bergelar cikgu... hehe..

Hidup mesti la ada perancangan kan... so tu la perancangan hidup aku buat masa sekarang la insyallah biar la semua nya berjaya kan kan... Dan lagi satu sebelum aku kawen aku nak happy kan family aku dengan gaji aku terutama nya ofcouse la my Mom.. Yer la sebelum kawen la kita nak balas jasa mak and ayah kita kan mana tau dah kawen x dapat nak buat tu semua sebab dah ada tanggungjawab lain kan...
Wah2 panjang tul kan aku berceloteh... huhu x sedar diri plak kan... Aku menulis apa yang aku rasa ok... 
cukup sini saja see the next entry...

Kata-kata dari Hati...



Kalau Suka Boleh Like Sini

2 orang Cakap-cakap:

fariza fauzi said...

sabau je laaa..hehehe
keja dulu kan :)

Atikah saleh aKa Yun Yun said...

yer sabar la nie..